VOETBAL SPELVORM OM TE GEBRUIKEN IN UW TRAININGEN

1. Materiaal
* min. 12 spelers
* 6 kegels
* 8 hoedjes
* aantal ballen
* 4 kleine doeltjes

2. Organisatie
* Men speelt tussen de 2 doelgebieden, men kan natuurlijk aanpassen naar het aantal spelers – niveau.

3. Omschrijving
De bedoeling van deze spelvorm is het bereiken van de diepe spits + de spits dat moet loskomen van zijn tegenstander + aansluiting van de ploeg. De spelers worden in 2 groepen verdeeld, van elke ploeg neemt er 1 speler plaatst in de 2 afgebakende zones. De spelers in de zones zijn afwisselend spits of verdediger afhankelijk welke ploeg er in balbezit is.

Oef 1
De ploeg in balbezit probeert hun spitsen in de verschillende zones aan te spelen.
Men kan scoren door een spits aan te spelen en die moet kunnen een andere medemaat aanspelen (andere speler in het vak probeert dit te verhinderen).
Wanneer dit gelukt is gaat het spel gewoon verder en dit ongeveer 2 a 3 minuten ( men moet er voor zorgen dat iedereen binnen de 10 minuten in de zones heeft gestaan ). Welke ploeg scoort het hoogst!!!

Oef 2
De ploeg in balbezit probeert hun spitsen in de verschillende zones aan te spelen. Men kan scoren door een spits aan te spelen en die moet kunnen de bal afleggen zodanig dat men kan scoren op één van de 4 doeltjes m.a.w. zolang de ploeg in balbezit blijft kan men scoren op één van de doeltjes. (andere speler in het vak probeert dit te verhinderen)Wanneer men kan scoren is het aan de andere ploeg om dit nu te proberen, wanneer men de bal kwijt speelt gaat het spel gewoon verder en dit ongeveer 2 a 3 minuten ( men moet er voor zorgen dat iedereen binnen de 10 minuten in de zones heeft gestaan ). Welke ploeg scoort het hoogst!!!

Oef 3
Idem of oefening 2 maar nu probeert de spits een andere ploegmaat aan te spelen

4. Coaching en Opmerkingen
Coaching:
* inspelen bal; aanname bal; snelle dribbel; beweging zonder bal
* coaching spelers ( vragen van de bal )
Opmerkingen:
* de grote van het veld kan men aanpassen naargelang de hoeveelheid en het niveau van de spelers.
* er voor zorgen dat de 2 zones groot genoeg blijven, zodat de spitsen kunnen een vooractie doen e.d.

GERELATEERDE CATEGORIEËN

software

leuke spelletjes u6 balbezit u7 wedstrijdvormen u8 trainingsvormen u9 looplijnen mini pupillen circuit training f pupillen jo8 complete jo9 voetbal u10 spelvormen u11 oefeningen u12 oefenstof u13 trainingsoefeningen e pupillen traininsschema d pupillen jeugdtrainingen jo10 trainingsstof voetbal jo11 voetbalspelletjes jo12 voorbeeld jo13 wedstrijdopwarming voetbal u15 wedstrijdvormen u17 voorbereiding u21 senioren stretchoefeningen a junioren stilstaande fases b junioren spelvormen c junioren positiespel jo15 online voetbaloefenstof jo17 oefenvormen jo19 oefenstof jo21 a jeugd driehoekjes b jeugd makkelijke partijvormen c jeugd trainingen d jeugd e jeugdvoetbaltrainingen